Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και Φέτα

Υλικά

  • (για 4 άτομα)
  • 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 200 γρ. φέτα Αρβανίτη, θρυμματισμένη
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες (περίπου 1 εκ.). Αλατίστε και αφήστε τις σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Αλείψτε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις σε φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σε κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε σκόρδο, ντομάτες, πελτέ, ζάχαρη, κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε μια πιατέλα τοποθετήστε τις ψημένες μελιτζάνες, ρίξτε από πάνω ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε με την τριμμένη φέτα. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.

Περισσότερες Συνταγές