Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Ριγγατόνι στον φούρνο με Φέτα και σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • 600γρ ζυμαρικά Ριγγατόνι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 800γρ.
  • ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ Τυρί Φέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλήνετε τις πιπεριές,βγάλτε τους σπόρους και κόψτε τους σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σέ μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε την τομάτα και ανακατέψτε με τις πιπεριές. Αφήστε την σάλτσα να πάρει βράση για 4-5 λεπ. προσθέστε στη συνέχεια τα Ριγγατόνι και τον βασιλικό. Ανακατέψτε τα υλικά και αφήστε τα να πάρουν βράση για 5 λεπ. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέστε φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά κ τοποθετείστε τα σε ένα πήλινο σκέυος. Προσθέστε αλάτι για γεύση.

Μαγειρέψτε τα Ριγγατόνι σε προθερμανσμένο φούρνο για περίπου 20 λεπ., μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερες Συνταγές