Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Σπιτική πίτσα με ντομάτα και Κασέρι ΠΟΠ

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 4 γρ.)
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. κασέρι ΠΟΠ Αρβανίτη, τριμμένο
  • 50 γρ. ΚΥΑΝΟ Αρβανίτη (προαιρετικά), κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.

Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε την για 5 λεπτά.

Προσθέστε το διάλυμα μαγιάς και το ελαιόλαδο στο αλεύρι.

Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρέψτε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.

Απλώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, δώστε το σχήμα που επιθυμείτε και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί.

Αλείψτε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τη σάλτσα ντομάτας.

Πασπαλίστε με το Κασέρι ΠΟΠ Αρβανίτη και διασκορπίστε τα κομμάτια από το ΚΥΑΝΟ.

Ψήστε την πίτσα στον φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Περισσότερες Συνταγές