Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Παραγωγός ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 – ΚΟΥΚΟΥΡΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ κ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΟΥΚΟΥΡΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ κ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Χρήστος Κουκουρώνας είναι κτηνοτρόφος 3ης γενιάς, και πρόερχεται από παραδοσιακή οικογένεια κτηνοτρόφων, καθώς μεγάλωσε βοηθώντας τον πατέρα του στο μαντρί που διατηρούσε για χρόνια. Η κτηνοτροφική του μονάδα κατασκευάστηκε το 2012 στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά από το Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

Ο Χρήστος εκτρέφει σήμερα μαζί με την σύζυγό του Δήμητρα περίπου 750 κατσίκια Χαλκιδικής και άλλα 110 πρόβατα. Στη δύσκολη δουλειά που απαιτείται όλη η οικογένεια βοηθά: η σύζυγος, η κόρη τους Δώρα, ο αρραβωνιαστικό της καθώς και ο Μίρι για τις πιο απαιτητικές εργασίες. Πάντα με το μεράκι, την υπομονή και την αγάπη για τα ζώα τους.

Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης ελέγχονται τακτικά από το Κτηνιατρείο Πενταλόφου που είναι υπεύθυνο για τις αιμοληψίες και τους εμβολιασμούς.

Η βοσκή των ζώων γίνεται όλο τον χρόνο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6μμ στα γειτονικά βοσκοτόπια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ακόμα και με χιόνι!

Τα ζώα αρμέγονται 2 φορές την ημέρα, στις 7:30 το πρωί και στις 6 το βράδυ με τον παραδοσιακό τρόπο. Το άρμεγμα γίνεται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Αύγουστο και η μονάδα παράγει κάθε χρόνο 80 τόνους φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα.

Είμαστε υπερήφανοι για τους κτηνοτρόφους μας.

Είμαστε υπερήφανοι για τον Χρήστο και τη Δήμητρα.

Δείτε Περισσότερα