Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Παραγωγός ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΡΙΝΤΖΑ ΠΡΕΝΤ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΡΙΝΤΖΑ ΠΡΕΝΤ

ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο Βαγγέλης Πρεντ ασχολείται επαγγελματικά με την κτηνοτροφία από το 1992 και η κτηνοτροφική του μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένη τα τελευταία 4 χρόνια στο χωριό Καβαλάρι Λαγκαδά, μόλις 15 λεπτά από το Τυροκομείο ΑΡΒΑΝΙΤΗ.

Δύο άτομα απασχολούνται καθημερινά με το τάισμα, το άρμεγμα και τη βοσκή ενώ και η σύζυγός του βοηθάει σε καθημερινή βάση στη φροντίδα του κοπαδιού.

Οι 75 αγελάδες του Βαγγέλη ανήκουν στη φυλή Holstein, ελέγχονται 2 φορές ανά έτος από το Κτηνιατρείο Λαγκαδά, το οποίο είναι το αρμόδιο για τον έλεγχο της καλής υγείας και των συνθηκών διαβίωσης των ζώων της περιοχής.

Η βοσκή των αγελάδων γίνεται στον άνετο προαύλιο χώρο της μονάδας με άχυρο, τριφύλλι, καλαμπόκι, κριθάρι, πίτυρο και σόγια.

Κάθε πρωί στις 7, αρμέγονται τα ζώα μέχρι τις 8:30 περίπου και ξανά μετά την επιστροφή τους από τη βοσκή, στις 7 το απόγευμα.

Το άρμεγμα των ζώων δεν διακόπτεται καθόλη τη διάρκεια του έτους, άν και υφίσταται μια μικρή μείωση της γαλακτοπαραγωγής (περίπου 10%) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα βυτία του Τυροκομείου μας συλλέγουν σε καθημερινή βάση το φρέσκο αγελαδινό γάλα από την κτηνοτροφική μονάδα του Βαγγέλη, το οποίο κατετος φτάνει περίπου τους 250 τόνους.

Η φιλοσοφία του Βαγγέλη συνδυάζει την αγάπη του για τα ζώα του με την ανάγκη του για βιοπορισμό. Η φιλοσοφία του αυτή τον έχει οδηγήσει στην καθημερινή παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων του, την προσοχή που δίνει στην διατροφή τους και τις συνθήκες υγιεινής διαβίωσής τους.

Είμαστε υπερήφανοι για τους κτηνοτρόφους μας.

Είμαστε υπερήφανοι για τον Βαγγέλη.

Δείτε Περισσότερα