Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Αλμυρό κέικ με Ημίσκληρο τυρί Νεοχωρούδας & πιπεριές

Υλικά

  • 200 γρ. Ημίσκληρο τυρί Νεοχωρούδας ΑΡΒΑΝΙΤΗ (τριμμένο ή σε μικρά κυβάκια)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη ή ψητή σε κυβάκια)
  • 1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά, για χρώμα)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος
  • Αλάτι & πιπέρι (με μέτρο, γιατί το τυρί έχει ένταση)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Ενσωματώνουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά και το Ημίσκληρο τυρί Νεοχωρούδας.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 45–50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε φέτες.

Περισσότερες Συνταγές