Τυροκομείο
Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
Τ.Κ. 54500, Τ.Θ. 300
Επικοινωνία
T: 2310 709559, -951
email: info@arvanitis.gr

Κριτσίνια στριφτάρια με φύλλο σφολιάτας και 1965 Γραβιέρα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 250–300 γρ.)
  • 200–250 γρ. τριμμένη 1965 Γραβιέρα Αρβανίτη (ή και περισσότερο αν θέλεις πιο έντονη γεύση)
  • 1 αυγό (για άλειμμα)
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Άνοιξε το φύλλο σφολιάτας σε καθαρή επιφάνεια.

Χτύπησε το αυγό και άλειψε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πινέλο.

Πασπάλισε ομοιόμορφα με την τριμμένη 1965 Γραβιέρα από το Τυροκομείο Αρβανίτη.

Δίπλωσε το φύλλο στη μέση και πίεσέ το ελαφρά.

Άνοιξε ξανά το φύλλο με έναν πλάστη, αλείψε την επιφάνεια με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.

Κόψε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου ενός δαχτύλου.

Στρίψε κάθε λωρίδα 2–3 φορές και τοποθέτησέ τις στη λαμαρίνα.

Ψήσε για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Περισσότερες Συνταγές