Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Άνοιξε το φύλλο σφολιάτας σε καθαρή επιφάνεια.
Χτύπησε το αυγό και άλειψε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πινέλο.
Πασπάλισε ομοιόμορφα με την τριμμένη 1965 Γραβιέρα από το Τυροκομείο Αρβανίτη.
Δίπλωσε το φύλλο στη μέση και πίεσέ το ελαφρά.
Άνοιξε ξανά το φύλλο με έναν πλάστη, αλείψε την επιφάνεια με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Κόψε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου ενός δαχτύλου.
Στρίψε κάθε λωρίδα 2–3 φορές και τοποθέτησέ τις στη λαμαρίνα.
Ψήσε για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και...
Κόψτε το τυρί σε κύβους περίπου 2-3 εκ. Αφήστε το τυρί σε απορροφητικό χαρτί για να...
Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες (περίπου 1 εκ.). Αλατίστε και αφήστε τις σε...
Σοτάρεις σε μεγάλο τηγάνι τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο, μέχρι να...
κολοκυθιών: Τρίψε τα κολοκυθάκια, πασπάλισέ τα με λίγο αλάτι και άφησέ τα σε σουρωτήρι για 20-30...
1. Κόβεις το τυρί σε ένα κομμάτι πάχους περίπου 1,5-2 εκ. (να μην είναι πολύ...
Copyright © 2024 Fromagerie ARVANITI | Hosted & Supported by OSMIUM WEB SOLUTIONS